Organik Reçel

 

Kahvaltının sonunda ağzının tatlandıracak kahvaltılık ürünlerden biri organik reçeldir. Organik reçeller ülkemizin çok çeşitli bölgelerinde hazırlanıp satışa sunulmaktadır. Organik reçeller pek çok kişi tarafından tercih edilir. Meyve çeşidi açısından zengin olan ülkemiz her damak tadına hitap edecek organik reçeller yapmaya imkan sunmaktadır. Organik reçellerin şekersiz olması son dönemde yoğun olarak tercih edilmektedir. Özellikle formunu korumak isteyen kişiler için tüketime uygundur. 

 

Organik reçelin içindeki şeker miktarı sıfır olan reçelin sağlık açısından da faydalı olduğu bilinmektedir. Şekersiz organik reçellere ilgi günden güne pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

 

Herşeybiorganik güvencesi ile sipariş vereceğiniz organik kayısı reçeli, organik nar özü ve organik incir özüne kahvaltılarınızda mutlaka yer vermelisiniz.

 

Organik Reçel Nasıl Yapılır?

 

Organik reçel yapımında birden fazla metod bulunmaktadır. Organik reçeldeki püf nokta organik reçelde kullanılacak meyvelerin organik olarak üretilmesidir. 

 

Organik reçel yapımında;

  • hiçbir şekilde şeker ve tatlandırıcı kullanılmaz.
  • reçelde ki meyveler mutlaka organik yetiştirilen meyvelerden olmalıdır
  • organik reçel yapımında kullanacağınız malzemelerin steril olması önemlidir
  • sıcaklık derecelerine ve bekletme süreleri önemlidir.
 

Organik Reçel Nasıl Muhafaza Edilir?

 

Organik reçelleri serin ortamda saklamanız doğru olacaktır. Reçelleri cam kavanozunda muhafaza etmeniz önemlidir. Kahvaltılarda tüketeceğiniz miktarda almalısınız. Organik reçel kavanozunuzu ağzı hava almayacak şekilde sıkı kapatılması gerekmektedir. Reçelleri boşaltırken kimyasal etkileşime neden olan metal kaşık yerine reçelinizi tahta kaşıkla boşaltmanızı tavsiye ederiz.


 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR