AGAVE ŞURUBU

AGAVE ŞURUBU

Şeker yerine kullanılabilecek sağlıklı organik tatlandırıcılar arasında en popüler alternatif agave şurubudur. Agave şurubu Meksika’da yetişen kaktüse benzeyen bitkiden elde edilmektedir.


 

Kaktüse benzeyen agave bitkisinin içeriğindeki öz suyunun kaynatılması ile ortaya agave şurubunun tadı oldukça tatlıdır. Diyetteki kişilerin tatlı yaparken de kullanabilecekleri bir ürün olan agave şurubu çabuk çözünen bir gıda ürünü olduğu için soğuk içeceklerde dahi tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Az kalorili ve baldan daha ağır bir aromaya sahiptir. 

 

Çeşidi oldukça bol olan agave bitkisinin mavi agave cinsinden elde edilen agave şurubunun yarısından fazlası fruktoz içermektedir. Agave şurubu için kullanılacak agave bitkisinin yaprakları 7-14 yıl boyunca yetiştirildikten sonra agave bitkisinin yaprakları kesilerek kullanılır. Meyve, agave çekirdeğinden ayrılır. Sıkılarak süzülen agave meyvesi içerisindeki bileşenlerin şeker haline gelmesi için ısıtılır. Sonraki işlem baldan biraz daha ince bir şurup olarak konsantre edilir. Agave şurubunun rengi açık ve koyu kehribar renklerine benzemektedir. Bal yerine herkes için tercih edilen bir ürün olmasının yanında bitkisel kaynaklı üretime sahip olduğu için vegan beslenmeye de uygun bir üründür. 

 

Agave Şurubunun Faydaları 

 
  • Lifli bir yapıya sahip olan agave şurubu bağırsakların rahatlamasına yardımcı olur.
  • Yüksek miktarda fruktoz içeren bir ürün olmasına karşın kan şekerini çay şekerine göre hızlı bir şekilde yükseltmediği için şeker hastalarına önerilen bir üründür.
  • Kabızlık tedavisinde iyileştirici bir etkisi bulunmaktadır.
  • İçeceklerin içine ilave edilen 1 damla agave şurubu boşaltım problemine etki etmektedir. 
  • İçeriğinde bulunan vitamin ve mineralle kolesterolü düzenlemeye yardımcı olmaktadır.
 

Agave şurubu fazla tüketildiği takdirde karaciğer, karın bölgesinin yağlanmasına ve pankreasın çalışmasını etkiler.

 

Agave Şurubu Nasıl Kullanılır?

 

Beyaz şekere göre daha tatlı bir aromaya sahip olan agave şurubu mineral bakımından en zengin şuruplardan biridir. Karamelimsi tadı ve yoğun bir aromaya sahip agave şurubunu kahvaltılık tahıllarda, tatlılarda, tavuk, et ve deniz mahsullerinde kullanarak ayrı bir lezzet elde edilmesi mümkündür. Bunların dışında krep, waffle ve kızarmış ekmek için sos olarak kullanılmaktadır. 

 

Evde yapılacak tariflerde agave şurubunu her su bardağı için ⅓ oranda ilave etmelisiniz. 


 
Etiketler: Organik Agave Şurubu
Ağustos 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR