MATCHA ÇAYI

MATCHA ÇAYI

Matcha; Japonya’da “yeşil çay” anlamına gelmektedir. Matcha çayı çok yüksek oranda antioksidan içeren bir çay türüdür. 


Isıl işlem görmüş ürünlerin vitamin, mineral ve antioksidan seviyeleri de olumsuz yönde etkilenir. Japonya’nın yüksek bölgelerinde özel olarak yetiştirilen matcha, yeşil çayların filiz bölümlerinden ve en açık yeşil renge sahip yapraklarından elde edilmektedir. Matcha yaprakları ısıl işlem ve en önemli ısı kaynağımız olan güneş ışığını dahi görmeden kendi kendine kurumaya bırakılmaktadır. Matcha çayını güvendiğiniz markalardan satın almalısınız. Aldığınız matcha çayının rengi kına renginde değil parlak yeşil bir renkte olması gerekmektedir. 

Matcha Çayının Faydaları Nelerdir?

  • Matcha çayının insan sağlığı için bilinen en önemli özelliği metabolizmayı hızlandırmasıdır. 
  • Yüksek oranda antioksidan içeren matcha çayı, hücrelere zarar veren ve kronik hastalığa sebebiyet veren zararlı serbest radikalleri stabilize etmeye yardımcı olur.
  • Yeşil çaydan çok daha yüksek oranda kafein içerir. Kahvenin içeriğindeki kafeine göre matcha çayındaki kafein çok daha sağlıklıdır. 1 gram (yarım çay kaşığı) matcha tozu 35 mg kafein içermektedir. Kafein metabolizma hızını artırarak yağ yakımına ve zayıflamaya yardımcı olan bir içecektir.
  • Diğer yeşil çaylara göre 5 kat daha fazla L-theanin içermektedir. L-theanin, beynimizde dopamin ve serotonin hormonlarının salgılanmasını sağlamaktadır. Bu iki hormon hafızayı güçlendirerek daha iyi konsantre olmayı sağlar. 
  • Matcha çayının yaşlanma karşıtı etkisi olduğu da konuşulmaktadır. Dünyada en uzun süre yaşayan Japonya’nın Okinawa bölgesindeki insanların düzenli olarak matcha çayı içmelerine bağlanmaktadır. 

Matcha Çayının Nasıl Bir Aroması Vardır?

Matcha çayının aroması diğer tatsız ama sağlıklı olan çaylara göre çok daha güzel aroması ve tadı bulunmaktadır. Diğer çaylara ilave eklenen şeker, limon veya süt ile birlikte içilmeyi gerektiren çaylara göre tek başına içilebilen bir çaydır.
 

Matcha Çayı Nasıl Kullanılır?
 

Matcha çayının yapılışı diğer çaylardan biraz farklıdır. Matcha çayının antioksidan özelliğinin kaybolmaması için 1 çay kaşığı kadar matcha bir çay kupasına alınıp üzerine 2-3 damla ılık su ilave edilerek hafifçe ezerek karıştırılmalısınız. Karıştıracağınız kaşık bambu bir çubuk olursa çayın aromasının daha da ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır. Daha sonra 80-85 C’deki suyu üzerine döküp köpürene kadar iyice karıştırılmalıdır.

 

Matcha Latte Tarifi 
 

Herşeybiorganik "Atıştırmalık ve İçecek" kategorisinden Organik Matcha Latte çayından sipariş vererek keyifli bir tarif elde etmeniz mümkün.
 

Matcha Lattenizi sıcak derin bir kaba alın. Matcha antioksidan özelliğini kaybetmemesi için suyun ılık olmasına çok dikkat etmelisiniz. Daha sonra suya ekleyeceğiniz matcha'yı bambu çubuk yardımıyla ezmeniz gereklidir. Bu işlemde matchanın su ile homojen bir şekilde karışması gerekmektedir. Karışımın köpüklü bir kıvamda olmasını isterseniz kahve blenderından yardım alabilirsiniz. Matcha'yı bir dakika kadar köpürttükten sonra içine ılık süt ilave edebilirsiniz. İlave edeceğiniz süt oranını damak zevkine bırakıyoruz. Tatlandırıcı olarak bal da ilave edebilirsiniz.

Etiketler: Organik Matcha Çayı
Ağustos 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR