ORGANİK BEBEK TARHANASI

organik bebek tarhanası

Organik bebek tarhanası içeriğinde barındırdığı mineraller ve vitaminler sayesinde anne sütüne en yakın ek gıdadır. 

 

Tarhana, bölgelere göre değişsede genel olarak içeriğinde yoğurt, buğday unu, nane, kırmızı biber, kurutulmuş yeşil biber ve zaman zaman soğan gibi malzemeleri barındırır. Tüm malzemelerin hamur haline getirilerek yapılan harç, mayalanması ve kabarması için yaklaşık olarak 7 gün kadar bekletilir. Eğer tarhana daha uzun süre bekletilirse ekşi, daha az bekletilirse tatlı tarhana elde edilir. Mayalanma sonunda harç kuruması için genelde açık havada bir bez üzerine dizilerek bekletilir. Kuruyan harç bölgenin alışkanlıklarına göre daha küçük ya da büyük parçalara bölünerek saklanır.

 

Organik Bebek Tarhanası Tavsiye Edilen Ek Besin

 

Organik bebek tarhanası için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reha Artan, anne sütünü tamamlayıcı en iyi ek besin bilgisini vermektedir.

 

Artan, tarhananın içindeki vitamin ve minerallerin oldukça önemli olduğunu, aminoasitleri içerdiğini, B vitamini olarak zengin olduğunu, ayrıca kalsiyum, çinko ve demir bulundurduğunu belirtti. Kaynak : milliyet

 

Bebekler Ne Zaman Tarhana Yiyebilir?

 

Uzmanlara göre bebeklerde anne sütünü tamamlayıcı en iyi ek besin olan tarhana çorbasına en erken 4 aylık, en geç ise 6 aylıkken başlanması gerektiği belirtilmiştir.

 

Organik Bebek Tarhanası Faydaları Nelerdir?

 

Anne sütü ile birlikte ek gıdaya başlayan çocuklarımız için en önemli kriter aldıkları besinlerin, bağışıklık sistemlerine katkı sağlamasıdır. Bebek tarhanası, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde ek gıdalar arasında en iyi seçenek olarak yerini alıyor. Bebek tarhanası ile yapılan çorbanın bebeğinizin bağışıklık sistemine katkı sağlamasının yanında grip ve soğuk algınlığına karşı da oldukça etkili bir gıdadır. İçeriğinde yer alan ana madde olan yoğurt sayesinde bebek tarhanası sindirim düzenleyici etkiye de sahiptir. Zengin kalsiyum içeriği sayesinde kemik gelişiminde de önemli bir rol oynamaktadır.

 

Organik Bebek Tarhanasının İçeriğinde Neler Var?

 

Her tarhana bebeğiniz için uygun olmayabilir, çünkü tarhana içeriğinde kullanılan ürünler eğer üretim aşamasında içeriğinde koruyucu ya da zirai ilaç kullanıldıysa bu etken maddeler tarhananın içeriğinde de yer alacaktır, bu sebeple bebeğinize vereceğiniz tarhananın organik sertifikalı bebek tarhanası olması oldukça büyük önem taşımaktadır. Herşeybiorganik.com’da yer alan organik bebek tarhanaları içeriğinde;

  • organik buğday unu,
  • organik taze kırmızı biber,
  • organik soğan,
  • organik havuç,
  • organik süzme yoğurt,
  • organik kuru nane,
  • organik ısırgan otu,
  • deniz tuzu,
  • organik ekşi maya,
  • organik maydanoz

yer almaktadır.

Websitemizde yer alan tüm bebek tarhanalarının Türkiye Cumhuriyeri Tarım Bakanlığından Organik Sertifikası bulunmaktadır, güvenle satın alabilir bebeğinize ek gıda olarak verebilirsiniz.

 

Organik Bebek Tarhanası Tarifi

 

Atalarımızdan bize miras olan bu muhteşem gıda ile yapacağınız güzel çorba için tarifimizde tamamen organik malzemeler kullanmanızı öneriyoruz.

 

Malzemeler

   

Yapılışı

 
  1. Bir cezvede organik tarhanayı su ile karıştırarak pişirin.
  2. Karışım ılıdığında organik zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
Etiketler: bebek tarhanası
Temmuz 25, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR