ORGANİK DİŞ MACUNU VE DİŞ FIRÇASI

ORGANİK DİŞ MACUNU VE DİŞ FIRÇASI

 

Ağız ve diş sağlığımız için her gün diş fırçalasak da bizim için kullandığımız ürünlerin güvenilirliği de önemlidir. Öylesine aldığımız ağız bakım ürünleri aslında zarar veriyor olabilir.

Hem güvenirlik açısından hem de sağlık açısından ağzımıza uygun doğal ve organik ürünler tercih etmeliyiz.

Organik ürünler nedir?

Organik ürün tercih etmemizin sebebi güvenli olmasıdır. Organik ürünler bir kimyasal eklenmeden yapılan ürünlerdir. Organik ürünler %100 doğal ve hormonsuzdur. Ürünlerin organik olup olmadığı çeşitli testlere tabi tutularak bakılır. Bakanlığın organik onayı verdiği ürünlerin üzerinde “Türkiye Cumhuriyeti Organik Tarım Cumhuriyeti” logosu bulunmaktadır. Bakımlı olmak organik ürünlerle çok kolay! 

Gelin beraber organik ağız bakım ürünler listesi yapalım. Listemize organik diş macunları ile başlayabiliriz.

Neden organik diş macunları tercih etmeliyiz?

Diş macunlarının içinde florür vardır. Daha çok küçük çocuklar dişlerini fırçalarken çoğu zaman diş macununu yutarlar ve  florür fazla alındığı zaman beyinde birikir. Bu da zeka geriliği ve kanser gibi ciddi rahatsızlıklara yol açar. Organik diş macunları florür içermez. Bu nedenle hem çocuklar hem de yetişkinler organik diş macununu güvenle kullanılabilir.

Günlük yaşantınızda çok fazla kahve ve çay tüketen biriyseniz dişlerinizde oluşan sararmalar sizi rahatsız ediyor olabilir. Nordics Florürsüz Aktif Karbon ve Matchalı Beyazlatıcı Etkili Diş Macunu ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Nordics florürsüz diş macununun içerisinde bulunan aktif karbon sayesinde, kimyasal madde kullanmadan diş minesindeki beyaz rengi ortaya çıkarır. Çocuklarınız içinde tehlike arz etmeyen Nordics florürsüz diş macunu sizlere güven verir.

Listemizin ikinci sırada yer alan ürünümüz organik diş fırçalarıdır. Diş fırçamızı seçerken özenli davranılması gerekmektedir. ‘3 ayda bir değiştirdiğimiz diş fırçalarına önem vermeye ne gerek var’ diye düşünenleriniz olacaktır. Öylesine alacağınız sıradan plastik diş fırçaları hem çevrenin hem de dişlerinizin daima düşmanıdır.

Neden organik diş fırçası kullanmalıyız? 

Yılda 2,5 milyardan fazla plastik diş fırçası çöpe atılmaktadır. Organik diş fırçaları doğa dostudur. Plastik diş fırçaları fosil yakıt içerdikleri için doğada kaybolmuyor. 

Organik diş fırçalarının diğer fırçalardan farkı nedir?

Organik diş fırçaları ağız ve diş etine uygunluğu konusundan sağlıklıdır. Normal diş fırçalarının kılları ya çok sert ya da çok yumuşak olmaktadır. Organik diş fırçaları bambulardan yapılmış olup sert fırçalamadığınız takdirde diş etlerinizde kanamaya yol açmaz.

Nordics Bambu diş fırçaları %100 çözünür bambulardan yapılmış yapısı ile çok uygundur. Nordics bambu diş fırçası sahip olduğu kıllar özel olarak orta sertlikte olup küçük başlı tasarımı sayesinde de ağzınızın arkasında girilmesi zor yerleri bile temizleyerek size yardımcı olur. 

Organik diş fırçaları çocuklar için önemli midir?

Organik diş fırçasını sadece kendimiz için değil çocuklar içinde faydası olduğunu unutmayın. Küçük yaşlardan itibaren çocuklara diş fırçalamanın faydalarını anlatırız. Plastik bir diş fırçası ile başlayıp canı yandığı için bir daha diş fırçalamak istememesini arzu etmeyiz. Organik çocuk diş fırçaları çocuklara küçük yaştan itibaren diş fırçalamayı sevdiriyor. Hem de organik çocuk diş fırçaları onların sağlığını riske atmıyor! 

Nordics orel care çocuk diş fırçaları bakteri ve mantar karşıtı antimikrobik özellikli MOSO bambusundan üretilen hafif ve küçük saplara sahiptir. Çocuk diş fırçasının baş kısmının biraz büyük olması, çocuklarınızın diş fırçalarken macunu yutmasını önleyecektir.

Dil Temizliği:

Dil üzerinde milyonlarca bakteri vardır. Dişlerinizi iyi bir şekilde fırçalasanız da bu bakteriler ortadan kaybolmazlar. Sabah uyandığınızda ağzınızda oluşan kötü koku bakterilerin dil üzerinde birikip yapışmasıyla olur. Dil temizleyici ile kötü kokuları ortadan kaldırabilirsiniz.

Dil temizleyici yerine diş fırçası kullanılabilir mi?

Dilimiz çatlaklar şeklinde bir yapısı olduğu için diş fırçalarının kılları o çatlakları temizlemez. Bu dil temizliği ile alakalı kesin çözüm olmamakla birlikte zaman zaman dilinize de zararlar verir.

Dil temizleyicinin başka bir artısı tat alma duyunuzda gelişmelerde bulunmasıdır. Dil temizleyici uyandıktan sonra bir şey yemeden kullanılması tavsiye edilir. Daha sonra bol su ile yıkanıp saklanır.

Doğal Ağız Çalkalama Suları:

Ağız çalkalama sularının başlıca kullanılma nedeni temiz nefes kokusudur. Düzenli olarak dişlerinizi fırçalıyor olsanız da ağız bakım sularına ihtiyaç duyarsınız. Ağız bakım sularının diş eti rahatsızlıklarına, diş çürüklerinin oluşumunu engellemeye de faydası da vardır fakat tek başına ağız çalkalama suyu kullanımı ağız sağlığınız için yetersiz kalır.

Daha sağlıklı gülüşler için doğal ve organik bakım ürünleriyle gelir!

 






 

  






 
Etiketler: organik ağız bakım ürünleri
Aralık 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR