ORGANİK TÜRK KAHVESİ

organik-turk-kahvesi

Kahve Nedir?

 

Kahve, aslında ağaçta yetişen bir meyvedir. Coffea isimli ağaçta yetişen meyve çekirdeklerinin ayrıştırılmasıyla, elde edilir. Birçok bölgeye ve kültüre göre farklı demleme şekilleriyle hazırlanan bu içecek türü çoğunlukla suda demlenerek tüketilir. Ülkelerin kültürlerinden gelen farklı içecek alışkanlıkları olsada, kahve yeryüzündeki çoğu insanın hayatına girmeyi başarmıştır. Kahvenin bulunması ve ticaretinin yapılmaya başlamasıyla beraber, toplumlar kahvelere kendi kültürlerinin anlamları yüklemişlerdir. Çünkü ortaya çıktığı zamandan günümüze insanların geçim kaynağının bir parçası olup bulunduğu bölgenin ekonomisine olumlu yönde katkı sağlamıştır. Günümüzde ise insanların kahveyi daha fazla beğenmesi ve tüketmesi kahvenin değerinin artmasına sebep olduğu gibi kahvenin dünya üzerinde petrolden sonra en fazla ticareti yapılan ikinci madde olma özelliğini korumaktadır. 

 

 

Ülkemizde En Fazla Tercih Edilen Kahve Çeşitleri Hangisi?

 

Ülkemizde en çok çok tercih edilip tüketilen 3 adet kahve çeşidi bulunmaktadır. En çok sevilen kahve çeşitleri şu şekildedir; Türk kahvesi, filtre kahve, ve espresso’dur.

 

Türk Kahvesi

 

Günümüzde Etiyopya olarak bilinen Antik Habeşistan topraklarından yayılan bu kahve çeşidi ilk zamanlar Osmanlı kahvesi adıyla bilinmekteydi, daha sonra ise “Türk kahvesi” adı ve pişirme yöntemiyle tüm dünyaya yayılmaya başlamıştır. Türk kahvesinin tüm dünya tarafından bilinmesinin yanı sıra herkesin bildiği o meşhur cümlenin de doğmasına neden olmuştur; Bir kahvenin 40 yıllık hatırı vardır… Eminiz ki bu sözü duymayan yoktur. Türk kahvesi misafirlere ikram edilen, özel günlerde güzel hatıralar bırakan ve sohbetlere eşlik edip tüketilen çok sevilen bir içecektir türüdür. Tadı, kokusu, yorgunluğu alması ve sohbetlerin en iyi eşlikçisi olmasıyla en çok sevdiğimiz, Türk kahvesi şimdi herseybiorganik.com’da. Web sitemizdeki organik türk kahve çeşitlerini incelemek ve satın almak için sayfamızda bulunan arama motoruna türk kahvesi yazmanız yeterli.

 

Ofiste Türk Kahvesi Keyfi

 

Ofiste kahve keyfi yapmak çalışanların önemli rutinlerinin bir parçasıdır. Ancak yıllardır aynı şekilde demlenen kahvelerden sıkılmış olabilirsiniz. Peki ne yapabilirim diye düşünüyorsanız aşağıda sizin için verdiğimiz birkaç farklı demleme yöntemini deneyebilirsiniz. Bu sayede kahvenizi farklı şekilde demleyerek hem kahve üzerine güzel sohbetler döndürebilir hem de yoğun iş temposunda kafanızı dağıtmanızı sağlayabilirsiniz.

 

Türk Kahvesi Nasıl Demlenir?

 

Aslında Türk kahvesinin bölgelere göre farklı pişirme yöntemleri vardır. En çok bilinenler Süvari kahvesi, menengiç kahvesi, kül kahvesi, cilveli kahve, mırra, deve batmaz ve yandan çarklı en billinenlerdendir.

 
  • Süvari kahvesi nasıl demlenir; aslında demlenmesinden çok sunum şekli ile meşhur olan süvari kahvesi efelerin kahvesi olarakta bilinir ve ince belli çay bardağı ile sunum yapılır.
  • Menengiç kahvesi nasıl demlenir; bu kahve aslında türk kahvesi gibi pişirilir tek büyük farkı su yerine süt kullanılmasıdır.
  • Kül kahvesi nasıl demlenir; isminden bize kopya vermekte olan kül kahvesi köz üzerinde bakır cezve ile pişirilir. Genelde mangal sonrası kalan köz üzerinde pişirilmesiyle meşhurdur.
  • Cilveli kahve kahve nasıl demlenir; cilveli kahve, aslında sadece bir kahve değildir içerisinde fındık, fıstık, ceviz gibi enerji veren besinler bulunur, ancak burada dikkat etmeniz gereken ürünlerin dövülerek toz hale getirilmesi gerekmektedir. Dövülerek toz haline getirilmesinden sonra kahve ve suyla karıştırılarak hazırlanır.
  • Mırra kahvesi nasıl demlenir; ilk olarak çiğ halde bulunan kahve çekirdekleri ateşte kavrulur ve kavrulan kahve çekirdekleri havanda yavaşça dövülür. Sonrasındaysa gümgüm adıyla bilinen büyük bir cezvede kaynatılır. Kaynama işlemi sonunda telve kıvamına geldiğinde üzerinde oluşan kalın sıvı süzülür ve kahvenin geri kalan kısmı güğüme benzeyen bir kaba konulur. Böylelikle kahve hazır olur ve kulpsuz bardağa dökülerek ikram edilir. Ancak yapımı oldukça zordur ve herkes yapamaz. Mırra yapımı babadan oğula aktarılan bir zanaattır gibidir.
  • Deve batmaz kahvesi nasıl demlenir; sıcak suyla kahveyi hızlı bir şekilde demleme yöntemidir. Peki neden deve batmaz kahvesi denir? Bu kahveye deve batmaz kahvesi denmesinin sebebi kahvenin bol köpüklü olması gereklidir, çünkü deve bassa bile batmayacak kadar bol köpüklü olması gerekir.
  • Yandan çarklı kahve nasıl demlenir; eski yıllardan günümüze kadar gelmiş olan yandan çarklı kahvesi, kesinlikle sade olarak hazırlanır ve kahvesi bol yani oldukça sert bir kahve olarak hazırlanır. Şeker atılması çok tercih edilmediği için şekersiz içemeyenler için isteğe göre yanında bir tane şeker ile ikram edilir ancak pişirme esnasında şeker katılmaz. 
 



 
Etiketler: organik türk kahvesi
Kasım 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR