HEALTHYCOOKY SOĞUK SNİCKERS

snickers

Ne kadar sağlıklı beslenmeyi sevsem de bazen aklım market raflarındaki o akışkan karamel soslu çikolatalara kayıyor. Kendimden çok çocukların o uzayıp giden içindekiler kısmına sahip paketli ürünleri yemeleri asla içime sinmiyor.

Çevremde gözlemlediğime göre birçok anne çocuklarına hatta daha bir yaşını bile doldurmamış bebeklerine ek gıdaya başladığı anda abur cubur da yedirmeye başlıyor. Böyle olmasında ekonomik durum,zaman yetersizliği,beslenme hakkında bilgisizlik gibi durumlar da etkili tabii ki ama ben evde içeriğine güvenilir olan hallerini biraz zaman ayırarak kendim yapmaktan yanayım. Çevremde durum böyle olunca  besleyiciliği düşük,katkı maddesi ve kimyasallar yönünden zengin paketli ürünlerin tüketiminin önüne geçebilmek için çareyi market raflarında aileler ve çocuklar tarafından çok tercih edilen ürünlere benzer tarifler geliştirmekte buluyorum. Hadi sevdikleriniz ve kendiniz için ayırabileceğiniz biraz vaktiniz varsa içeriği güvenilir ürünlerle hazırladığım tarifime geçelim.

Malzemeler;

-Alt  Kısım:

4 yemek kaşığı müsli(alternatif yulaf)

2 yemek kaşığı incir özü(alternatif pekmez)

3-4 adet şeker ilavesiz keçiboynuzlu fındıklı kurabiye

-Orta Kısım:

1 orta boy donmuş muz

2 yemek kaşığı hindistan cevizi unu

-Karamel Sos:

1 yemek kaşığı fıstık ezmesi(alternatif tahin)

1 tatlı kaşığı incir özü(alternatif pekmez)

Karamel kıvamı elde edinceye kadar su

-Görsel Sanatlar:

Kavrulmuş fındık

Hazırlama;

Alt kısım için gerekli tüm malzemeleri mutfak robotundan geçiriyoruz.

Oluşan karışımı streç filme sarıp dikdörtgen şekli verip dondurucuda çok az dinlendiriyoruz.

Orta kısım için gerekli tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirip bir kap ile dondurucuya dinlenmesi için bırakıyoruz.

Karamel sos için fıstık ezmesi ve incir özünü karıştırdıktan sonra uzayan karamel kıvamı elde edinceye kadar yemek kaşığı ile su ilave edip karıştırıyoruz.

Dondurucudan alt ve orta kısım için hazırladığımız harçları çıkarıyoruz.Alt kısmı 8 eşit parçaya ayırıyoruz ve üzerine bıçak yardımıyla orta kısım için hazırladığımız harçtan sürüyoruz.

Daha sonra hazırladığımız karamel sosu üstlerine döküp dondurucuda bekletip  katı bir şekilde tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.


HAZIRLAYAN : UMAY GÜR

Etiketler: snickers, sağlıklı tarifler, umay gür tarifleri, healthycooky
Ağustos 06, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR